Innlegg

Utsatt for overgrep

Spørsmål:
Jeg ble utsatt for seksuelle overgrep i barndommen av 2 menn. Jeg har vært i retten og begge ble dømt. Han ene fikk 9 år og 6 mnd fengsel og han andre fikk 1 år og 4 mnd.

Jeg har vært inng ut av psykiatrien der jeg har søkt hjelp.

Spørsmålet er om det vil bli lettere og leve med ettersom tiden går?

Svar:

Hei og takk for mail

Skjønner på straffene du skriver om her at du har opplevd forferdelige ting, men jeg er glad på dine vegne for at overgriperne ble tatt og fikk sin straff.
På spørsmålet ditt vil jeg bare svare at det å leve med overgrepene du opplevde som barn er en utfordring.
De blir ikke glemt og kunsten er å lære seg å leve med det vonde som du opplevde.
Riktig og livsviktig behandling og bearbeiding er kjempe viktig og dette tar tid. Plasser skylden og skammen der den hører hjemme og det er kun hos overgriperne.
Du skriver at du har vært inn og ut av psykiatrien og håper du har fått noe hjelp der, men har du noen gang oppsøkt et støttesenter?

Du forteller ingenting om hvor i landet du bor så jeg legger ved linken til FMSO(felleskap mot seksuelle overgrep) som har oversikten over hvor senterne holder til i Norge:

http://www.fmso.no/Medlemssentrene/

Vi har også et senter for seksuelt misbrukte menn som ligger i Oslo, http://www.ssmm.no/

Vil anbefale deg å ta kontakt med en av disse, for kanskje har de tilbud om samtalegrupper og/eller enesamtaler. Det er noe som har vært til stor hjelp for mange av oss i utsattmann. Samtaler på senterne er et gratis tilbud, det føres ingen journal og du kan selv velge hvor og når samtalene skal finne sted. Det å møte andre utsatte menn har for meg kanskje vært den beste formen for selvhjelp og kan anbefales.

Ønsker deg masse lykke til Andre og ta gjerne kontakt igjen.

Hilsen

Jarle Holseter

Redaksjonen http://utsattmann.no/