Utsattmann i media

Trykk på lenken for å lese/laste ned artikkelen. Høyreklikk og velg «lagre» som for å laste ned.

Intervju med Lars Skjærvik

Lars Skjærvik prøvde så godt han kunne som ung voksen å få livet til å funke. Da han ble 40 år, så han en dokumentar som fikk ham til å skjønne hvorfor han syns det var så vanskelig.

Last ned og les historien.

Intervju med Glenn Ruben Løland

I syv år ble Glenn Ruben Løland seksuelt misbrukt av sin far – en predikant og evangelist. Først som 13-åring sto han opp mot faren.

Last ned og les forsiden. Last ned og les historien.

Intervju med Jarle Holseter

De ringer gjerne en fredag eller lørdag kveld. De er ofte godt nede i glasset. Og de vil fortelle noe ikke engang kona vet. Noe som skjedde for 50 år siden.

Last ned og les historien.

Utsattmann i fengsel. Prosjekt Utsatt – Innsatt med støtte fra Damstiftelsen og Rådet for psykisk helse

Bak murene i Halden fengsel sitter det menn med ulik bakgrunn, ulike dommer, og ulike framtidsutsikter. Mange har et oppgjør med fortida foran seg.

Last ned og les forsiden del 1. Last ned og les forsiden del 2.

Intervju med Bjørn Aasmoe

Seksuelle overgrep er et problem i befolkningen, ikke i et kjønn eller i en legning, sier Bjørn Aasmoe, styremedlem i organisasjonen utsattmann. Han frykter at mørketallene er store, særlig blant gutter og menn.

Last ned og les historien.

Intervju med Jan Gunnar Sørbø

Menn har ofte behov for å bearbeide overgrepene på en annen måte enn kvinner, mener overgreps utsatte Jan Gunnar Sørbø. Han etterlyser større mannsfokus i hjelpetiltakene.

Last ned og les historien.

Redd Barna Mandal

Man regner med at 10-20 prosent av jenter og 5-10 prosent av gutter blir utsatt for seksuelle overgrep før voksen alder.

Last ned og les historien.

Eksterne artikler

Her finner du artikler fra andre nettsteder. Vennligst trykk på lenken for å lese hele artikkelen.

2015: Om å anmelde og stå fram i media

Jeg antok at han med stor sannsynlighet fortsatt begikk overgrep og at han kom til å fortsette med det framover. Den tanken kunne jeg ikke leve med uten at jeg hadde gjort det som stod i min makt for å stoppe ham.

Klikk her for å lese hele artikkelen…

2014: Oppfordrer til mer åpenhet om overgrep

Det som Jan Gunnar Sørbøs overgriper kalte massasje, var egentlig onani. Det tok mange år før Sørbø anmeldte musikkskolerektoren som forgrep seg på ham i barndommen. Han tror mer åpenhet rundt overgrep vil føre til flere anmeldelser.

Klikk her for å lese hele artikkelen…

2013: Overgrepene han anmeldte var foreldet

(VG Nett) Jan Gunnar Sørbø (30) anmeldte musikklæreren sin for overgrep i oppveksten, men saken var foreldet. Han synes det er på høy tid med en debatt om foreldelsesloven.

Klikk her for å lese hele artikkelen…

2012: Overgrepsutsette menn og svarteper

Seksuelle overgrep. Det er på høg tid at det for alvor blir laga rom for og vist legitimitet overfor overgrepsutsette menn.

Klikk her for å lese hele artikkelen…

2012: Står fram for å plassere skylden

– Jeg ble utsatt for seksuelle overgrep fra jeg var 13 år gammel, sier Jan Gunnar Sørbø (30), som ønsker å flytte skammen og skylden dit den hører hjemme.

Klikk her for å lese hele artikkelen…

2012: Jan Gunnars musikklærer tiltalt for seksuelle overgrep

Jan Gunnar Sørbø anmeldte musikklæreren sin for seksuelle overgrep, men saken var foreldet. Nå vitner han i retten mot læreren i nye overgrepssaker.

Klikk her for å lese hele artikkelen…

Snakker om overgrepene

Jarle Holseter ble selv utsatt for overgrep som barn. Nå jobber han for å få bukt med tabuet rundt seksuelle overgrep mot menn.

Klikk her for å lese artikkelen…

Alt for lite oppmerksomhet om seksuelle overgrep mot menn

Da jeg først begynte å bruke hjelpeapparatet oppdaget jeg at ingen av psykologene jeg møtte hadde erfaringer og kunnskaper om seksuelle overgrep mot menn, sa Jarle Holseter i Utsattmann på dagens møte i regi av Reform.

Klikk her for å lese artikkelen…

Vi må begynne å snakke om seksuelle overgrep i lunsjpausen

Det er en myte at menn som blir utsatt for seksuelle overgrep selv blir overgripere, sier spesialrådgiver i Redd Barna, Lars Due-Tønnessen.

Klikk her for å lese artikkelen…

Ble seksuelt misbrukt, nå hjelper de andre

Undersøkelser som er blitt gjort viser at svært ofte skjer overgrepene av personer som står barna nær. Det kan være en stefar som mor har flyttet sammen med, det kan være en storebror, en onkel, en bestefar, men også en tante, en storesøster, en mor eller lærer.

Klikk her for å lese artikkelen…