Innlegg

Overgrep

Spørsmål: Overgrep
Hei! Jeg så dokumentaren deres i dag. Det sitter langt inne å skrive dette, men jeg må få de ut av brystet. Nå ser jeg bildet mye klarere og hvorfor jeg sliter med generell tillit, sinne og opp/nedturer mentalt. Har hatt en vellykket karriere og er så heldig å ha 3 barn som er sunne og friske. Min kjæreste vet ingenting, men har flere ganger vært på grensen til å fortelle alt, men stopper opp like før hver eneste gang. Jeg har følt misbruk, fysisk vold og alkoholisme tett på kroppen min. Vet ikke helt hva jeg skal skrive eller gjøre nå videre..

Svar: Overgep
Hei og takk for mail

Problematikken du beskriver er nokså vanlig blant mange menn som er utsatt for vold og overgrep i oppveksten.
Dette snakker de ikke om, men dundrer igjennom livet, hvor karriere og kampen for å tilpasse seg det normale liv tar det meste av tiden.
Fint å lese at du har hatt en vellykket karriere og har 3 sunne og friske barn. Det er veldig bra, men du skriver også at du sliter med tillit, sinne og opp/nedturer mentalt. Dette er også normalt i forhold til det du skriver du har opplevd.

Slik som jeg tolker det du skriver så søker du også etter råd og veiledning.
Du har ikke fortalt kjæresten din hva du har som “hemmelighet” og veldig mange velger å ikke fortelle om disse tingene, kanskje i frykt for ikke å bli trodd eller at det blir bagatellisert. Det er en vurdering du selv må gjøre siden du kjenner kjæresten din best selv. Hvordan vil hun reagere?  Blir jeg møtt respektfullt og med forståelse?

Det ser ikke ut som om du har fortalt veldig mange om dette, hverken fastlegen eller andre, men jeg ønsker å gi deg et par velmenende råd.
Ta tak i det vonde, få plassert skyld og skam der det hører hjemme, bli bevist på hva du har opplevd. Snakk med noen du stoler på

Du skriver ikke hvor i landet du bor, men vi i Utsattmann anbefaler utsatte mennesker å ta kontakt med et støttesenter i nærheten av hjemstedet sitt.
Støttesentrene tar deg imot med forståelse og respekt, du kan være anonym og tilbudet er gratis.
Det du bør gjøre er å kontakte et støttesenter enten pr telefon eller på mail og få til en avtale om samtale.
Anbefales på det varmeste siden jeg selv ble utsatt for overgrep som barn og har fått god hjelp igjennom støttesentrene og andre innen hjelpeapparat.

Jeg legger ved en link til hvor i landet du kan finne et støttesenter :  https://utsattmann.no/hjelp/

Ønsker deg all mulig lykke til og husk at dette skal du gjøre for deg selv. Det er vondt, men det hjelper.
Ta gjerne kontakt igjen, hvis du ønsker det.

Mvh

Jarle
Redaksjonen
Utsattmann