Innlegg

Ferie i Spania

Spørsmål:

Hei!
Ble utsatt for en episode i Spania når jeg var 14 år. Var i en veskebutikk for å kjøpe en veske til min søster. Butikkeieren fikk meg inn på bakrommet hvor jeg utførte oralsex på han. Det som har plaget meg er at jeg gikk tilbake dagen etter og gjorde det samme. Nå er jeg 45 år, men tankene kommer stadig tilbake til disse hendelsene, og jeg dømmer meg selv – spesielt for at jeg gikk tilbake igjen.

Svar:

Hei.

Fint at du tar kontakt. Det er første skrittet på veien til å forstå/få bekreftet at du ikke skal/bør dømme deg selv. Jeg kjenner meg selv ordrett igjen i det du skriver. Jeg “henvendte” meg også til min mannlige overgriper, og “startet” flere overgrep, for å få det “unnagjort”. For da visste jeg at jeg var “trygg” resten av den dagen.

Det du føler med at du dømmer deg selv er en helt normal reaksjon på en totalt unormal hendelse! Det psykiske overtaket av makt en overgriper skaper ved et overgrep, kan få barn/ungdommer til å komme tilbake igjen, til “samme” situasjon. Som for eksempel å henvende seg til samme person (overgriper) igjen. Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om dette.

Et sted du kan begynne å søke og lese litt, om du ønsker er: www.fmso.no som er forening mot seksuelle overgrep.

Du er også selvfølgelig velkommen til å skrive til oss igjen.

Hilsen Johnny i redaksjonen i utsattmann